Bestuurlijk sterk en intellectueel afgevlakt? Word wijs, ga voor wijsheid én impact.

dé vraag, aldus, Jellie Tiemersma

Ook maatschappelijk betrokken ondernemer en bestuurder Jellie J. Tiemersma vindt dat het tijd is voor betere vragen in de boardroom. Daarom vroegen we haar welke vraag volgens haar gesteld zou moeten worden. Hier haar antwoord in vraagvorm:

Hoe maak je als commissaris de keus tussen gevoel en intuïtie aan de ene kant en ratio en feiten aan de andere kant?

Elke commissaris kent dit spanningsveld, maar wie durft deze vraag onder ogen te komen?

Laat je inspireren door deze actie

Het is Tijd voor betere vragen in de boardroom1 T/m 12 oktober nodigen wij iedereen uit om zijn of haar suggesties voor goede vragen in de boardroom naar ons te mailen.

Organisatiefilosoof Minke Tromp kiest elke dag uit de inzendingen één beste vraag.

De dagwinnaar wordt dagelijks bekend gemaakt. Bovendien legt Minke uit waarom deze vraag een goede vraag is voor in de bestuurskamers, aan de hand van de maieutiek, – de kunst van het vragen stellen.

Kunstenaar Anook Cléonne zal diezelfde dag de winnende vragen uittekenen. De beste vraag van de dag ontvangt, als dank voor de inzending, het kunstwerk. Alle deelnemers ontvangen aan het einde een kaartenset met de 12 kunstwerken.

Geen tijd hiervoor?

Zie je de dingen nog in het juiste perspectief? Deze actie is de snelste manier voor wat lucht en lichtheid.

Waarom ‘in de boardroom’?

Plato zei al: “de machtige moet wijs worden”. Dus juist in de bestuurskamers doen die goede vragen ertoe. Bovendien werken we graag met mensen die aan den lijve hebben ondervonden welke druk verantwoordelijkheid geeft op het denkruim.

Ga je niets inzenden?

Een vraag insturen mag. Als jouw vraag wordt verkozen tot de beste vraag van de dag, ontvang je het originele kunstwerk. En toch hoeft het niet. Je mag ook alleen meelezen.

Geen zin in mailtjes?

Na de actie kun je je zo weer uitschrijven. Het is 100% vrijblijvend. En je maakt natuurlijk wel goeie sier als je tijdens je overleggen opeens een hele interessante vraag te berde brengt.

Waarom toch wel meedoen?

Het is een elegante manier om je vragenpalet te verrijken. Inspiratie in beeld en woord in je inbox en een gratis postkaartenset met de kunstwerken van Anook Cléonne thuisgestuurd. Mooi toch?