Minke Tromp

Over ons
We vinden het belangrijk niet te groeien om het groeien.

Het Bureau voor Toegepaste Filosofie \ BvTF is een uniek en modern ingerichte organisatie dat wereldwijde, betekenisvolle impact ambieert. Groots, maar zonder organisatie-drang in klassieke zin.

01. Het BvTF-team

Er werken 13 internationale professionals aan de ambitie om machtige en succesvolle mensen tot wijsheid te stimuleren. Filosoof Minke Tromp is initiatiefnemer, maar doet het zeker niet alleen. Project- en programma-managers, ontwerpers en technici werken aan de niet bescheiden missie om wijsheid en impact, wereldwijd, dichter bij elkaar te brengen.

02. Roer om in 2015

Sinds 2015 werkt het BvTF-team met een eigen strategie en aanbod.

We willen zoveel mogelijk inzichten en waarde openlijk delen. (Bijvoorbeeld de online masterclass ‘Overmeester je blindspots en de podcast ‘Wat is wijsheid? perspectief voor leiders’) Waardoor we daarnaast, met uitzonderlijke leiders, kunnen werken aan de diepgang en gewoonten die nodig zijn voor grootmoedig leiderschap.

Want wij geloven dat de wereld mooier en beter is, als we impact en wijsheid weer verbinden.

03. Ervaring

Sinds 2004 begeleidde ik reflecties en Socratische gesprekken in het bedrijfsleven. En ik doceerde bij verschillende business schools. Welke impact had ik als filosofisch consultant? Lees verder.

Sinds 2015 is het roer om, en bouw ik met het BvTF-team aan eigen aanbod om wijsheid en impact te verbinden.

Het Resultaat

Te zien hoe de instrumentaliteit in het denken binnen leiderschapsontwikkeling kan worden; te verstaan welke delen zich beter kunnen verhouden tot welke gehelen; en welke vragen er gesteld moeten worden; bijna ‘onmiddellijk’ te weten wat je te doen staat en de kunst van geduld én van impact te beheersen.  En dan?
Dan te weten dat je bent geworden, wie je echt kon zijn.

%

Wordt toegepast

%

Vervolg leergang

BvTF Magistri

Het Bureau voor Toegepaste filosofie \ BvTF werkt niet met 1 academische partner, maar met een eigen Magistri, een groep professoren en wetenschappers die zich persoonlijk inhoudelijk willen verbinden met het ideaal van wijsheid én impact. Deze magistri hebben zich verbonden aan BvTF:

Oprichter Minke Tromp

Prof.dr. Marije Martijn

Prof.dr. Paul van Tongeren

Prof.dr. Boudewijn de Bruin

drs. Leendert de Die

drs. Marjan Slob

dr. Henk van der Waal

Prof. dr. René ten Bos

BvTF Raad van Advies

Het Bureau voor Toegepaste filosofie \ BvTF heeft de eer om met een Raad van Advies te werken. De Raad van Advies kent de volgende leden: dhr. prof. dr. B. de Bruijn (RUG); mevr. drs. Sylvia Butzke (COO, PGGM); dhr. ir. Th. Kockelkoren (dg, Staatstoezicht op de Mijnen) dhr. mr. C. van Dam (Tweedekamerlid CDA).

Duurzaamheids Fonds Wijsheid én Impact

Deelnemen aan de leergang Wijsheid én Impact is mogelijk voor leiders die zich bereid weten tot commitment aan het leerproces en de persoonlijke groei die daaruit volgt. Dat betekent een bepaald soort leiderschap, met diepe intrinsieke motivatie met verstrekkende gevolgen en ambities. Meestal gaat dat gepaard met een bepaalde maatschappelijke positie. Daarop baseren wij ons uitnodigingsbeleid voor de leergang (deels open, deels op uitnodiging). Vanuit de missie van het Bureau voor Toegepaste Filosofie \ BvTF is het dan ook passend in uitzonderlijke situaties deelnemerskosten gedeeltelijk te sponsoren. Mocht je daarvoor in aanmerking willen komen (of iemand onder onze aandacht willen brengen), dan zien wij de aanvraag graag tegemoet via contact AT bvtf. nl contact@bvtf.nl

Spreekbeurten Key-notes

Minke Tromp heeft gesproken voor groepen in Nederland, Spanje, Frankrijk, België, Kroatië, Bulgarije, Italië, Oostenrijk en China, met publiek tot 250 personen van instelingen en bedrijven.

Minke Tromp is beschikbaar voor spreekbeurten over deze topics.

 

  • Wijsheid en Impact

  • Tegenspraak & dialoog (evolutie van ideeën)

  • Succesparadox

  • Overmeester je Blindspots

tevreden klanten

Dankbaar voor deze mooie lijst

ahk

Avicenna

Rabobank Nederland

Coherente

Focus Conferences

TSM business school

Openbaar Ministerie

Rechtbank Utrecht

SSR

ROC A12

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland

Alliander

Athenas

Belastingdienst

Elann

Inhealth

UWV

Universiteit Twente

Ministerie van Veiligheid en Justitie

SRM

Parlan

PGGM

Urenco

Anthos

Associaties voor Jeugd

Biblion

EuroTAB Feldenkrais

Haagse Hogeschool

Vrije Universiteit Amsterdam

NVO2

VNG

SNS Reaal

Rabobank Noord en West Twente

AOG School of Management

BDO

CAP Gemini

Gemeente Amsterdam

Gemeente Nijmegen

FMO

ROC Amsterdam

ISVW

FCB

gemeente Twenterand

Nedmag

Denkacademie

Beeradvocaten

CIBE 

ING Bank

ING Business School

Kempenhorst College

NVTZ

ROC Twente

Rechtbank Utrecht

The executive Network

Welke impact had ik?

Heel bijzondere combinatie tussen humor, doen en theorie. Scherp.
Mooie aansluiting bij mijn ontwikkeling. Dynamiek/ambitie. Concreet. Helpt in mijn ontwikkeling.
  • Heerlijk, speels uitdagend. Geweldige mimiek. Had wel wat langer mogen duren. Geeft didactisch verdieping in het toch wel lastige socratische gesprek.
Fantastisch. Mooie oefening. Geen truc – maar echt, ondanks de techniek.
Theoretisch, maakt wel weer de verbinding met het socratische gesprek. Humor!
Persoonlijk heel blij dat de gesprekstechniek weer terug kwam in het programma. Oefening in 2 tallen = top. Minke (authentiek) zeer professioneel + laagdrempelig = knap.
Verrassende presentatie, maar daarmee wel pakkend. Interactie goed
Prima! Authentieke vrouw.
Ze had heel veel kennis. Wist dat laagdrempelig over te brengen. Ook het ingewikkelde van de gespreksvorm concreet te maken.
Intrigerende presentatie. Met veel zorgvuldigheid en liefde is het gesprek geoefend.
In het begin even wennen, maar daarna was het erg leuk en nuttig. Duurde eigenlijk nog tekort. Erg interessante vrouw in gedrag en denkwijze.
Mooi doorleefd verhaal op een “onbekend” terrein. Leuk wetenswaardig.
Prachtige wijze van het helpen om het gedachtegoed in de praktijk te brengen. Fantastisch mens. Kritisch punt: was eigenlijk te kort.
Mooie manier waarop zij socratische vragen voorleeft. Zeer leerzaam. Ondanks hoog abstractieniveau op bepaalde momenten, uitstekend te volgen.
Leuke interactie en voor mij totaal nieuwe wijze van denken.
Heel goed en leerzaam.
De inhoud, de presentatie, interactie en verdieping is nieuw voor mij. Hier zijn we voor gekomen. Super goed!
Heftig, nuttig, pijnlijk, leerzaam.
Uitdagend, spannend. Soms leidend tot ‘pijnlijk’ inzicht. Goed en prettig dat we dit nog 3x mogen doen. Stimulerend en veilig.
Prachtig. Kijk uit naar de volgende ontmoeting met Minke.
Minke for president! Hersens gescherpt. Goede mooie manier om te oefenen. Originele en authentieke manier van lesgeven. Kern: het uithouden van ongemak.
Zeer waardevol. Inspirerend en leerzaam. Inspirerend persoon met prettige stijl.
Ik vond het bijzonder om een meester in reflectie en gespreksvoering aan het werk te zien en met ons – heel voorzichtig- een stap te maken in het vrijmoedige gesprek met elkaar.
Uitstekende inleiding en aanpak om het gesprek met elkaar te voeren.
Zelden zo geïnspireerd geraakt door iemand met zulke unieke kwaliteit op het gebied van formuleren, doorvragen, aan het denken zetten etc. Persoonlijk geraakt door Minke.
Zeer boeiend, dicht op de huid. Minke Tromp geeft sterke invulling aan deze sessie.
Super! Scherp, doch op een plezierige ‘aardige’ manier.
Boeiend gesprek met elkaar. Veel diepgang en te rade gaan bij jezelf. Stel ik de juiste vragen? Respect voor de opmerking van Wim, waar we als Cordaan nog wel wat dieper op in moeten gaan. Wie neemt het mee?
Heel spannend en inspirerend. Raakt direct aan eigen rol en functioneren. Bijzonder prettige spreker / gespreksleider. Weet de veiligheid te waarborgen.
Zinvol, boeiend, leerzaam als groep. Vraagt echt vervolg.
Boeiende inhoud. Confronterend om de hersenen op gang te brengen. Zeer goede presentatie, mimiek, interactie. Brug slaan tussen theorie en praktijk. Handzame techniek.
Informatief; scherp; duidelijk toegelicht.
Inspirerend. Heerlijk mens/inspiratie. Wat kan ze praktische filosofie, enthousiasmerend, en in positieve zin klein maken.
Gaf voor mij nieuwe inzichten/nieuwe kennis én aanscherping van (deels) bestaande kennis.
Mooi. Lastig te pakken op onderdelen, maar dat bedoel ik positief. Dat daagt uit.
Humor, relativeren, openhartig, inspirerend.
Intrigerend. Je wordt aan het denken gezet op een materie dat voor mij nog onbekend is. Minke doet dat op een zeer respectvolle, rustige manier.
Prachtig op inhoud maar ook als persoonlijkheid. Practice what you teach! Behulpzame handvatten.
De basis voor leren is zelfkennis. Effectieve reflectie leidt tot zelfkennis. Zelfkennis biedt de mogelijkheid om succesvol én gelukkig te zijn. Om goed werk te leveren én een fijn leven te leiden. Zelf én samen.

Publicaties

artikel in FLOW

artikel in NRC – Denken kan grappig zijn
artikel in Uitblinken! Het Magazine
artikel in FLOW International

Niets zo pijnlijk als zinloos streven; behalve dat te laat ontdekken.

Op tijd het juiste perspectief

Podcast Wat is Wijsheid?

BvTF Perspectief & Inspiratie Brief

Minder ruimte voor grote vragen dan je zou willen? In je agenda? In de vergaderingen of gesprekken? In je hoofd? In je hart misschien. Je merkt wel dat ze er zijn, dat ze ertoe doen. Maar hoe en ook wanneer kun je ze op een goede manier beet pakken? (Helpt nóg een boek lezen echt?) Op een kleine, lichte, snelle manier biedt de BvTF Perspectief & Inspiratie Brief wekelijks een drupje wijsheidsontwikkeling. Met een vraag of korte gedachte opent Minke toch even het register van anders denken.

Op tijd wijs genoeg – dat is het idee. Laat je gegevens achter, en ons je – voorbij eventuele moedeloosheid – rust en zekerheid brengen in de vragen ‘Zie ik het echt goed?’ en ‘Doen we nog de goede dingen?’.