Bestuurlijk sterk en intellectueel afgevlakt? Wees groots, ga voor wijsheid én impact.

Wat is wijsheid in een Angstcultuur? Podcast

Wat is wijsheid in een angstcultuur? Zoals binnen het Openbaar Ministerie? Wat staat je dan te doen? Een angstcultuur is een behoorlijke leiderschapsuitdaging. Eigenlijk wil je het daar helemaal niet over hebben. Toch? En hoe heftig om erover te lezen in de krant!

Het goede gesprek is natuurlijk de oplossing. Maar hoe? En waarover precies? En hoe voorkom je dat ook het goede gesprek window-dressing wordt? Het moet een beschaamd gevoel geven: Dé organisatie wiens bestaansrecht ligt in rechtvaardigheid – haalt het nieuws met het gebrek aan het goede gesprek, feedbackcultuur, machtsmisbruik, ouderwets hiërarchische fratsen en dus een arm leerklimaat. Terwijl de betrokkenen veel tijd en energie investeren – dat moet pijn doen. Hopelijk motiveert die pijn tot enige wijsheidsontwikkeling.

Cultuurontwikkeling is altijd mogelijk. Bij een angstcultuur is het de kunst de juiste aangrijpingspunten te zien. Dat vraagt diepgang en wijsheid.

Voor het OM is er hoop. Zeker! Binnen het OM leven specifieke leiderschapskwaliteiten die elke leider – waar ook – zou mogen ontwikkelen. Met kardinale deugden wordt gewerkt aan rechtvaardigheid én cultuurontwikkeling, zoals geen enkel cultuurveranderprogramma (geleid en ontworpen door externen) kan waarmaken.

Een diepgaand en zinvol perspectief op angstcultuur? Download hier de podcast ‘Wat is wijsheid? perspectief voor leiders’. Het is een aflevering die je niet meer zult vergeten!

Een volwaardige sparringspartner zonder gedoe?